![]() |
[zakończona] Ante 9 - Wersja do druku +- Kanciapa: historie nieprawdziwe (//kanciapa.pbf.net.pl) +-- Dział: Kanciapa (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-3.html) +--- Dział: Obszar startowy gier (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-10.html) +--- Wątek: [zakończona] Ante 9 (/thread-586.html) |
RE: [otwarte] Ante 9 - Szmer - 09.03.2016 (09.03.2016, 15:22)Saint/Pisces Aphrodite napisał(a):No właśnie, dla mnie najsłabiej umocowana jest dysproporcja między kapitulanctwem rewolucji a twardogłowym królem i rządem. To znaczy OK, w oryginalnej historii nie byli zbyt ustępliwi, ale komuniści również. Dla mnie, jeśli socjaliści będą bezsilni w rządzie, to to będzie gra jednego stronnictwa. Może wtedy lepiej założyć, że Stokłosa zagazował ZRL szwedzkim iperytem i grajmy wszyscy reformistami/wulfowcami.(09.03.2016, 15:21)Czerwony napisał(a): Skoro każdy oprócz mnie postawiony ponownie w sytuacji Dalewina optowałby za układami z ententą to zaczynanie gry z odwrotnym założeniem nie ma sensuJa byłbym sceptyczny wobec układów z nimi, ale nie wchodziłbym do rządu za darmo. RE: [otwarte] Ante 9 - Czerwony - 09.03.2016 Nie będą. Największa siła socjalistów w rządzie bierze się z tego, że tylko ich obecność powstrzymywałaby rewolucję ![]() RE: [otwarte] Ante 9 - Saint/Pisces Aphrodite - 09.03.2016 Czemu ta największa siła oznacza zero gwarancji czegokolwiek? RE: [otwarte] Ante 9 - Czerwony - 09.03.2016 Bo posiadanie siły jest najlepszą gwarancją ![]() ![]() Zresztą. Jeśli chodzi o te różne wymienione rodzaje "zabezpieczeń", to ZRL jako byt państwowy nie może zostać uznane, ale władza rad ludowych na obszarze rewolucji - owszem. Nawet miałem zamiar dać to jako default scenariusza. RE: [otwarte] Ante 9 - Saint/Pisces Aphrodite - 09.03.2016 Jakoś nie mogę wymóc, ani deklaracji zmiany konstytucji od króla, ani przejęcia MSW. RE: [otwarte] Ante 9 - Czerwony - 09.03.2016 Rozumiem, że trzecia forma zabezpieczenia stała się nieważna w momencie, gdy zadeklarowałem do niej gotowość? RE: [otwarte] Ante 9 - Szmer - 09.03.2016 To podobnie chyba wyglądały w głównej linii czasu porozumienia rad z Hetmanatem. RE: [otwarte] Ante 9 - Saint/Pisces Aphrodite - 09.03.2016 Cytat:Zresztą. Jeśli chodzi o te różne wymienione rodzaje "zabezpieczeń", to ZRL jako byt państwowy nie może zostać uznane, ale władza rad ludowych na obszarze rewolucji - owszem. Nawet miałem zamiar dać to jako default scenariusza. Prosiłbym o uściślenie, bo jednak zaczynasz twierdzić nagle, że socjaliści coś dostali i chciałbym wiedzieć dokładnie co. Ja np. chciałbym mieć pewność, że jak na tym terenie wszystkie gospodarstwa rolne i przedsiębiorstwa przekształcę w spółdzielnie, to później nie będzie, to ani podważone, ani nie będzie się obciążać za pośrednictwem podatków, lub bezpośrednio spółdzielni i ich członków do płacenia odszkodowań dawnym właścicielom. (09.03.2016, 15:54)Czerwony napisał(a): Rozumiem, że trzecia forma zabezpieczenia stała się nieważna w momencie, gdy zadeklarowałem do niej gotowość? Nie stała się nieważna. Przed aktualizacją twojego postu jakoś jej nie widziałem, a umieszczam te dwie o których rozmawiałem. Nigdy nie twierdziłem, że nie możesz zaproponować jakiś innych fruktów za wejście do rządu. RE: [otwarte] Ante 9 - Czerwony - 09.03.2016 Nie twierdzę że "dostali", uprzedzałem że sporo rzeczy jest jeszcze nieokreślonych, ale ten element wydaje mi się dość logiczny. W zamian za wejście do rządu socjaliści mieliby amnestię, gwarancję legalnej działalności i uznanie rad ludowych za oficjalne czynniki władzy na obszarach, gdzie już się ukonstytuowały. Rady zachowałyby swoje uprawnienia w zakresie dotychczas deklarowanym przez ZRL, z tym że zamiast zwierzchnictwa RKL uznawałyby zwierzchnictwo rządu jedności. RE: [otwarte] Ante 9 - Saint/Pisces Aphrodite - 09.03.2016 Ja np. chciałbym mieć pewność, że jak na tym terenie wszystkie gospodarstwa rolne i przedsiębiorstwa przekształcę w spółdzielnie, to później nie będzie, to ani podważone, ani nie będzie się obciążać za pośrednictwem podatków, lub bezpośrednio spółdzielni i ich członków do płacenia odszkodowań dawnym właścicielom. |