![]() |
[zakończone] Ante Nord - Wersja do druku +- Kanciapa: historie nieprawdziwe (//kanciapa.pbf.net.pl) +-- Dział: Kanciapa (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-3.html) +--- Dział: Obszar startowy gier (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-10.html) +--- Wątek: [zakończone] Ante Nord (/thread-234.html) |
Odp: [Otwarte] Ante Nord - PYRALGINA - 01.06.2014 Tylko ja nigdy nie byłem w Danii i nie czytałem szczególnie literatury duńskiej, oraz nie znam duńskiej historii. To bardziej bym wymyślał tych Duńczyków niż niż ich odtwarzał. Co jeszcze gorsze jeśli chodzi o protestantach to troszkę znam się na reformowanych, ale nie znam się na luteranach i dlatego trochę się boją, że mnie będą inni prześladować za te nieznajomości. Pisząc: "Duńczycy tak nie robią", "To mało luterańskie", itp. Odp: [Otwarte] Ante Nord - Ojciec Ted - 01.06.2014 Lepiej żebyś grał luteranami, niż na siłę, z braku laku, anarchoindywidualistami. A już najlepiej bym cie widział jako katolickiego endeka, bo wtedy miałbym swojego arcywroga do tępienia (a być może zagram ![]() PS: Możesz się edukować na bieżąco, ale nie sądzę by znajomość literatury duńskiej była czynnikiem koniecznym, przy zrozumieniu islandzkiej i luterańskiej mentalności, sposobu bycia itp.? Odp: [Otwarte] Ante Nord - PYRALGINA - 01.06.2014 Nigdy za żadne pieniądze nie będę endekiem. Jak jeszcze jedna osoba będzie chciała to mogę być luteraninem. Z nienawiści do Republiki Polskiej mogę to zrobić. Odp: [Otwarte] Ante Nord - pajęczyca - 01.06.2014 Ja mogę grać kimś podobnym do Carrie Nation. Ale jeszcze się zastanowię. Mogę grać lutrem jakimś ale jeszcze myślę o jakimś neopogańskim stronnictwie Islandzkim. Odp: [Otwarte] Ante Nord - PYRALGINA - 01.06.2014 Partia kobiet od prohibicji to super pomysł. Odp: [Otwarte] Ante Nord - Czerwony - 01.06.2014 Miśki, myślcie też trochę o tym, że ja na dziesięć partii narodowo-islandzkich oczywiście pozwolę, ale będziecie walczyć o ten sam, dość wąski elektorat ![]() Ted: może zamiast pisać 70% postu o tym, za co nie lubisz Kościoła Rzymskiego, sam weź tych ewangelików :> Odp: [Otwarte] Ante Nord - pajęczyca - 01.06.2014 Można zrobić Polaków lutrów. Albo Duńczyków. Albo obu. Odp: [Otwarte] Ante Nord - Czerwony - 01.06.2014 Pisałem to raczej pod kątem tych neopogan, bo bodek też celował w podobne klimaty, ale z nim jak zwykle nie wiadomo, czy w ogóle. Ale nie, grajcie czym chcecie. Nawet gdy większość graczy wybierze stronnictwa autochtonów, postaram się tak poprowadzić rozgrywkę, by było ciekawie. Odp: [Otwarte] Ante Nord - kopia Szmera - 01.06.2014 (01.06.2014, 11:58)PYRALGINA link napisał(a): trochę się boją, że mnie będą inni prześladować za te nieznajomości. Pisząc: \"Duńczycy tak nie robią\", \"To mało luterańskie\", itp.Ba, gdyby wszyscy mieli takie skrupuły. I zresztą dobrze, że nie mają ![]() Ja ostatecznie spróbuję wziąć na siebie Polaków katolików, choć nie wiem czy wydolę. Odp: [Otwarte] Ante Nord - UłanoHusarz - 01.06.2014 Niestety, środki nie pomogły i chyba wezmę na siebie (Nieudolnie, jak to ja.) Endecję, albo coś w tym rodzaju. |